Bitvavo.com

De Bitcoin (BTC) stijgt snel in waarde wat ervoor zorgt dat steeds meer mensen interesse krijgen in deze digitale valuta en de vele overige altcoins (alternatieve coins). In dit artikel leggen wij uit wat Bitcoin is, wat je ervoor nodig hebt en belangrijker nog waar je Bitcoins kunt kopen.

Er zijn een aantal Nederlandse partijen die Bitcoins opkopen en deze toegankelijk maken voor consumenten met behulp van bekende betaalmethoden. Onderstaande partijen zijn betrouwbaar en hebben een goede naam opgebouwd op het internet. De Nederlandse partijen zijn officiële bedrijven en ondersteunen iDEAL en Bancontact als betaalmethode.

De nieuwe Amsterdamse cryptocurrency broker Bitvavo.com met een zeer breed assortiment. Koop Bitcoin via het gebruiksvriendelijke portaal, betaal met iDEAL en sla je cryptocurrency op in de Bitvavo wallet. Het assortiment bestaat uit meer dan 10 coins die je allemaal in dezelfde omgeving kunt opslaan. Super makkelijk en handig voor de beginnende gebruiker!

Wat is Bitcoin?

Bitcoin kun je zien als digitaal geld, waarmee je betalingen kunt verrichten. Het is een nieuwe vorm van geld dat de laatste tijd steeds populairder wordt. Je kunt er van alles mee doen, denk aan: spullen kopen, handelen, onderling naar elkaar versturen of omruilen naar andere coins of Euro’s.

Over hoe de waarde wordt bepaald lees je hier meer over. Betalingen via Bitcoin zijn erg geschikt voor het internet en is mede daarom een populair betaalmiddel. Zo kun je direct Bitcoins versturen en komen deze direct aan tegen zeer lage transactiekosten. Hierbij komen geen andere instanties of banken aan te pas. Een centrale bank kan dus niets bepalen over de Bitcoin en dit is dan ook het revolutionaire aan de BTC.

De BTC is de eerste decentrale digitale valuta op de markt en uitgifte hiervan wordt bepaald door het netwerk. Iedereen kan participeren aan dit netwerk en dit versterken. Zo is er een wereldwijd betalingsnetwerk ontstaan zonder dat iemand daar autoriteit over heeft.