Hardhouten palen

Als je graag een schutting van hardhouten palen wilt maken, dan moet je weten dat hardhouten palen in veel verschillende soorten zijn en ook voor veel verschillende toepassingen te gebruiken zijn.

Als je bijvoorbeeld tuinschermen wilt monteren tussen de hardhouten palen, dan kun je het beste terecht bij Hardhoutdiscount.nl. Welke hardhouten palen je kiest, is natuurlijk een kwestie van persoonlijke keuze. De houtsoorten die de webwinkel gebruikt zijn zeer duurzaam en hebben dan ook een lange levensduur.

Hardhout en zachthout

Over het algemeen komt hardhout van loofbomen, en niet van naaldbomen. Het hout van naaldbomen wordt zachthout genoemd. Een loofboom is een boom met bladeren, en een naaldboom heeft naalden of schubben. Het is niet zo dat daadwerkelijk ieder hardhout harder is.

De naam is gekozen omdat de meeste loofbomen langzamer groeien, en het hout daardoor harder is. Er zijn echter ook in deze situatie wat uitzonderingen. Zo is het hout van de taxus volgens bovenstaande indeling zachthout, terwijl het hout hard is en duurzaam. Daarnaast is Balsahout officieel hardhout, terwijl het een van de zachtste en niet duurzame houtsoorten is.

https://www.hardhoutdiscount.nl/hardhouten-palen