Natuurlijk middel tegen teken bij honden

Er zijn veel mensen die bij het bestrijden van teken bij hun honden, maar die willen liever geen chemische middelen gebruiken. Gelukkig bestaat er ook een natuurlijk middel tegen teken bij honden.

Door de lente betekent het ook dat het weer warmer wordt en dit betekent ook meer kans op vlooien en teken bij honden die je natuurlijk liever niet in huis hebt. Naast alle bekende middelen zoals Frontline zijn er ook een aantal natuurlijke vlooienmiddelen te vinden.

Deze zijn goed te gebruiken om vlooien te voorkomen bij honden en katten met een allergie tegen de werkzame stoffen in de reguliere middelen. Alleen welke middelen zijn er allemaal beschikbaar?

Inwendige natuurlijke vlooienmiddelen

Knoflook werkt bij honden preventief en het helpt niet alleen bij de bestrijding van vlooien en teken, maar het stimuleert ook het immuunsysteem, waardoor je hond infecties beter de baas kan.

Daarnaast stimuleert verse knoflook ook de leverfunctie en het helpt het lichaam bij het ontgiften op celniveau. Bij een dagelijkse toediening door het voer komt de knoflookgeur na een paar weken in het huidvet. Vlooien hebben hier een hekel aan. Uiteraard werkt knoflook niet tegen vlooien als je de hond wast met een vet-afbrekende shampoo.